+ 31 297 75 36 00 info@wentinkfornopartners.nl
 

 

 

 

 

Frank Wentink is een icoon in de eventsector. Bekend als de grondlegger van de professionele eventbranche èn zeker ook van het dinnershow concept.

De entertainment carrière van Frank begon in Spanje bij een grote hotelketen waar hij John de Mol leerde kennen. Bij terugkomst in Nederland starten zij samen ‘John de Mol/Wentink Evenementen’, dat al snel zijn naam vestigde met op maat gemaakte evenementen en showproducties.

Het idee van een live entertainment belevenis, in combinatie met voortreffelijk dineren kreeg eveneens vorm. De allereerste dinnershow de ‘Fantasy World Dinnershow’ beleefde haar première in 1993 en was een groot succes.

Mijn streven was een internationale show creëren,
maar wel met een Hollands hart

Hierna volgden de ‘De Milleniumshow’, ‘Dinnershow of the Centuries’, Barcelona, Novomundo, Dreams Live in samenwerking met Stage entertainment en onder auspiciën van RTL; 21 On Air.

Daarnaast werkte Frank ook samen met de Efteling, voor wie hij de ‘Sprookjesshow’ en de ‘Wonderlijke Efteling Show’ ontwikkelde. In opdracht van Holiday on Ice werden de shows ‘Pinocchio on Ice’ en ‘Romanza’ geproduceerd. In opdracht van the American chamber of commerce produceerde Frank regelmatig gala’s in Amerika.

In 2014 gaat Frank een samenwerking aan met Studio’s Aalsmeer waar hij, samen met Marc Forno, de spectaculaire Dinner Experience; ‘Brooklyn Nights’ ontwikkelt.

Frank heeft door de jaren heen de meest uiteenlopende full-service events op zijn naam gezet, waarbij het creatief vertalen van de doelstelling van de opdrachtgever, met oog voor detail, zijn grootste kracht is.

In 2012 werd in Rotterdam de Wentink Event Academy opgericht. Een driejarige MBO opleiding waar de studenten worden opgeleid tot allround evenementen organisatoren. Frank is als adviseur betrokken bij deze opleiding.

Vanwege zijn pioniersrol in het evenementen vak is Frank Wentink geridderd in de Orde van Oranje-Nassau, heeft hij twee keer een Gouden Giraffe gewonnen, twee BIG Entertainment Awards samen met de Efteling ontvangen én is er op het mediapark te Hilversum een plein naar hem vernoemd; het Frank Wentinkplein.

Goed luisteren, adviseren, inspireren en het inleven in de wensen van opdrachtgevers, moet altijd aan de basis staan. Als dat goed zit, kan er samen iets moois gecreëerd worden. Iets dat verandert in een blijvende herinnering