+ 31 297 75 36 00 info@wentinkfornopartners.nl

Stanley Burleson

Stanley Burleson speelde toonaangevende rollen in tal van musicals, is behalve acteur/zanger ook een bijzondere danser, een combinatie die in Nederland zelden voorkomt, die hem daarom geliefd maakt als stijlvolle performer tijdens shows, gala’s en evenementen. Zijn uitvoering van Mr. Bojangles brengt het publiek nog altijd in extase.
THEATER
Stanley speelde in Cats (1987/2006), Evita (1995/2007), Zeldzaam, Les Misérables, Move, Adèle In Casablanca, Simone & Friends, Karin In Concert, La Bloemen, La On Tour, Musicals In Concert, Musicals In Ahoy’ (2002/2004/2006), Faya, Miss Saigon (2006/20012), Joe – De Musical, Chicago, Elisabeth, Fosse, 3 Musketiers, Passion, Beauty And The Beast, Disney’s Musical Sing-a-Long, La Cage Aux Folles en Sister Act. In 2017 speelde Stanley de hoofdrole in de musical “From Sammy with love” met Freek Bartels.
 CHOREOGRAFIE & REGIE
Deed de choreografie voor het televisieprogramma’s van Karin Bloemen, John Kraaijkamp Musical Awards Gala (2000-2009) en Filmpje van Paul de Leeuw. Was choreograaf voor onder andere de theater-programma’s La Bloemen, La On Tour, Boyband, Dancing Queens, Musicals In Concert II en Musicals In Ahoy, Ciske de Rat, Sunset Boulevard, JOSEPH And The Amazing Technicolor Dreamcoat en Cirque Stiletto.
In 2010 nam hij de choreografie van Cirque Stiletto II en Crazy Shopping – De musical voor zijn rekening en afgelopen jaar van Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic, de nieuwe show van Karin Bloemen. Ook heeft hij de staging gedaan voor de musical Aspects of Love en is hij verantwoordelijk voor de choreografie en regie van The Houdini Experience van Circus Hans Klok, Dancing Queens en Tango De Valentino. 
NOMINATIES -PRIJZEN
Won de Gouden Notekraker (1998), een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol (Elisabeth & Passion) en voor Beste Choreografie (Ciske de Rat). Hij sleepte samen met zijn compagnon de nominatie Beste Choreografie voor JOSEPH And The Amazing Technicolor Dreamcoat in de wacht.

Stanley boeken?

10 + 14 =